От х:

Днес в x:

Малки таланти блеснаха на сцената в Смолян за Деня на детето

ЕСКОМ в Смолян оцвети Деня на детето с 500 балона

Десетки деца изпълниха днес площада пред амфитеатъра в Смолян за Деня на детето.

За радост на всички, слънцето изгря обещаващо за пръв път от дни и стопли празника на малчуганите. Детският празник и програмата, организирани от община Смолян започнаха още в 10.30ч. , а след приветствиетото на градоначалника Николай Мелемов на сцената се изявиха малките танцьори от Спортен клуб “Фен85“ в града.

Състезание с велосипеди за малчуганите от 4г. до 14 години разпали спортните страсти на площада. Паралелно с това бяха отворени и ателиета за рисуване, и екоработилница за изработка на сувенирни предмети от екоматериали.

Най-атрактивната част от програмата за участници и публика се оказа конкурса“Мис и Мистър Капчица“ за дечицата до 7 годишна възраст. На сцената излязоха, за да пеят и декламират празнично пременени принцеси, малки господа с костюми и талантливи смолянчанчета с носии.

Истински фурор предизвика 4 годишният Васил Чечков, който въпреки тежката мелодия, пя като исински солист една от трудните родопски песени, популярни сред широката публика. Малчуганът обра овациите не само с точно изпълнение, но и със силен, и звучен глас. А и как иначе, след като се оказа, че първата му учителка в музиката е баба му - певица във фолклорен ансамбъл „Родопа“ в Смолян.

Розовата принцеса пък впечатли с дългата патриотична песен за България на Веселин Маринов, на която публиката я подкрепяше.

Празникът продължи с програма на Клуб по спортни танци към ОДК – Смолян и Конкурс по бийтбокс, а на края всички получиха награди, осигурени от община Смолян.

За деня на детето  детско парти имаше и в квартал Райково, а организатор на тържеството беше детски магазин „Дъмбо“, който точно на 1 юни стана на 1 година.

Младите собственици на детския магазин подариха забавния празник на малчуганите в квартала, а актьорите Искра и Владо Йосифови го изпълниха със забавни игри и емоционални състезания, които не оставиха безпристрастни дори родителите и бабите на участниците в надпреварата.



СмолянБГвести.нет



Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини