От х:

Днес в x:

Ердоган вбесен от отправени срещу него критики

Турският министър-председател Реджеп Ердоган гневно трясна вратата и напусна събрание днес в Анкара, след като оратор остро разкритикува "растящия авторитаризъм" на неговия ислямско-консервативен режим.

Ядосан Ердоган, който седеше на първия ред, стана внезапно от мястото си, за да заклейми "безочието" на Метин Фейзиоглу, председател на Съюза на адвокатите, който отправи лавина от критики срещу премиера и начина му да управлява Турция, предаде АФП, като се позовава на излъчване на живо на станалото по телевизията.

Ти си безсрамник. Не проявяваш уважение. Това е изцяло политическа реч, изпълнена с лъжи – нахвърлил се с остър тон срещу оратора Ердоган, преди да напусне залата, последван от сътрудниците си.

Всичко се разиграло по време на церемония, организирана за годишнината на Държавния съвет в присъствието на държавния глава Абдула Гюл, който много се изненадал.

Фейзиоглу, който е уважаван млад професор по право и яростен противник на режима на Ердоган, приел равнодушно реакцията на министър-председателя, отбелязвайки, че произнесъл "конструктивна и отговаряща на конституцията реч", която не съдържала нищо обидно. Част от присъстващите аплодирали изказването му.

Ердоган, който ръководи Турция от 2002 г., несъмнено се цели в президентския пост на изборите през август. Очаква се той да обяви кандидатурата си през следващите седмици, отбелязва АФП.






Източник: БГНЕС

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини