От х:

Днес в x:

Столипиново оглави световна класация

Столипиново се оказа на първо място сред най-лошите дестинации за почивка. Класацията е изготвена като он-лайн пътеводител на www.buyagift.co.uk, а за това писа и dailymail.

"Най-населеният с роми район на Балканите", както гласи представянето, за последните 18 месеца има 3234 откраднати коли, 141 убийства и 2462 престъпления насилие и 3110 кражби. Макар следващите в класацията да показват много по-големи цифри, Столипиново е No 1 и е получило 98% неодобрение. Пояснение гласи: "От края на ерата на социализма през 1989 г. не е имало почти никакви инвестиции в инфраструктурата на Столипиново. В комбинация с бума на незаконно жилищно строителство това е довело до тежки проблеми с електричеството, водоснабдяването, канализацията и отпадъците." Като забележителности са посочени Димитър Бербатов, винарството, розовото масло и изобретяването на дигиталния часовник.

Столипиново изпреварва Богота, квартал Голяново в Москва, квартал Ферентари в Букурещ и Каукалпан в Хуарес, Мексико. В класацията следват квартал Байуотър в Ню Орлиънс, щата Луизиана, Камден в Ню Джърси, Дъ Кейп Флатс в Кейп Таун, Детройт, щата Мичиган, и квартал Хребендова, в словашката столица Братислава.

"Искахме да покажем, че дори в някои от най-лъскавите популярни дестинации за почивка има райони, до които не бихте посмели да припарите", казва говорител на сайта за dailymail.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини