От х:

Днес в x:

Станишев:Коалицията с ДПС е непопулярна, Пеевски не ни пречи

Сергей Станишев

Политическата коалиция е непопулярно понятие сред българската общественост. Непопулярна е и коалицията с Движението за права и свободи.Това сочат и социологическите проучвания. Това призна в Кърджали лидерът на БСП и председател на партията на европейските социалисти Сергей Станишев.

Той оправда общите действия на БСП и ДПС с желанието да се излезе от регреса към който управлението на ГЕРБ е тласнало страната. Четири години бяхме свидетели на социално замразяване,на отнемане на права,категоричен бе червения лидер.

Когато решихме да си партнираме с ДПС зададох въпроса :Заслужава ли си да поемаме управлението на държава със срината социална система и икономика. При това в ситуация когато лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заплашва с разправа и настоява за властта, каза още Станишев. Той посочи , че.първи Стефан Данаилов излязъл с аргумента, че коалицията не е безкраен брак. Трябва да отстраним това грабителско управление, посочил Ламбо.Това е обща кауза с ДПС, подчерта Станишев.Той припомни тезата си, че с Движението ще управляват заедно, докато правителството на Пламен Орешарски изпълнява одобрената от двете партии програма.-.

Станишев определи като несериозно правенето на политика на кафе. Така той коментира срещата на лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и на ДПС Лютви Местан в Кърджали.

Станишев избяга от конкретиката по казуса „Пеевски”. Той каза, че политическата кариера на втория в евролистата на ДПС не тежи на взаимоотношенията между БСП и Движението. Според Станишев зад пушилката вдигната около Пеевски се правят опити да се скрият много реални проблеми. За това вина имат и част от медиите.

Станишев също така изтъкна заслугите на своята партия в отстраняването на ГЕРБ от властта. Сега има много борци срещу Бойко Борисов, но когато той газеше всичко живо бяхме само ние, посочи червеният лидер.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини