От х:

Днес в x:

И в Украйна може да има референдум

Ако Върховната рада реши, в Украйна може да се организира национален референдум за държавното устройство на страната едновременно с президентските избори на 25 май, заяви и.д. президент на Украйна Олександър Турчинов. 

„Не сме против референдум“, каза той на заседание на Помирителната комисия във Върховната рада с участие на правителствени представители и лидери на парламентарните фракции. 

„Убеден съм, че на подобен референдум, решение за който би могъл да вземе парламентът, огромното мнозинство украинци биха се изказали за единна, унитарна Украйна“, изтъкна Турчинов. 

Същевременно близо 150 активисти, настояващи за федерализация на Украйна, атакуват управлението на милицията в източния град Горловка, Донецка област, съобщава местното издание „Новости Донбаса“ и руското онлайн издание „Газета“. 

Демонстранти са препречили главната улица в Горловка и са затворили с жив щит пътя към сградата на градската милиция, информира местният сайт Gorlovka.ua. Протестиращите след това се опитали да проникнат в сградата и са хвърлили коктейли „Молотов“ в помещението на дежурната част, предаде агенция УНН. 

По това време вътре е имало членове на органите на реда. 

Активистите са проникнали в двора на управлението, като са счупили вратата, но входът е бил блокиран от камиони. 

В болница е приет един от нападателите, който е бил съборен от милиционерите от козирката над входа на сградата, докато е опитвал да постави там руското знаме.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини