От х:

Днес в x:

Дяволска енергия витае над Бермудския триъгълник

B един ясен декемврийски ден на 1945 г. 5 самолета на американските ВВС излитат от базата си във Флорида на тренировъчна мисия с код "Полет 19". За броени часове те и 14-членният им екипаж изчезват. Изпарява се и военният самолет с 13 души на борда, изпратен да ги търси.Този случай поставя на картата Бермудския триъгълник – въображаема геометрична фигура в Атлантика между Маями, Пуерто Рико и Бермудите. Но много преди и след това през годините стотици кораби и самолети в тази дяволска зона изчезват без предупреждение, сигнал за помощ или останки.Името му е синоним на потъване вдън... море. Затова малайзийският политик Mохамад Низар нарече района край Виетнам, където изчезна злочестият "Боинг-777", нов Бермудски триъгълник.За необикновени явления в участъка край Бермудите пише още Колумб през 1492 г. – компасите полудяват, а в небето проблясват странни светлини. Името обаче му дава журналистът Винсънт Гадис през 1964 г. в статия за "Полет 19" в сп. "Аргоси".В тази част от Атлантическия океан, определяна в различни източници от 1 до 3 млн. кв. км, се вихрят климатични аномалии. Там е най-дълбоката част на океана – Пуерториканската падина (8605 м). Сблъскват се струйни течения от север с пасати от юг и мощният топъл Гълфстрийм. Чудовищни вълни като водни стени, високи 20-30 метра, потапят кораби за 2-3 секунди. Но това не обяснява енигмата с "Полет 19". Или с натоварения с въглища 165-метров кораб "Сайклъпс", изчезнал през март 1918 г. с 309 души на борда, от който не е открита и треска.Необяснимите инциденти развихрят въображението. Раждат се теории за смъртоносна електрическа мъгла, свръхестествени електромагнитни сили, които поемат управлението над навигационните уреди, истории за гигантски медузи, космически изкривявания на времето, набези на извънземни.

Теория 1 – портал в пространствено-времевия континуум

Според нея в Триъгълника на смъртта физически закони, различни от нормалните за света, отварят пространствено-времеви тунел, през който нашият и паралелни светове обменят енергия и информация. Обекти, попаднали в този капан, престават да съществуват в нашия свят и се пренасят в бъдещето, в миналото или в паралелен свят. Привържениците на тази теория смятат, че самолети и кораби, изгубени в района, не са унищожени, а безвъзвратно са преминали в други пространства и измерения. От Айнщайн насам физици, които приемат, че времето не е праволинейно, а се движи по крива, смятат това за теоретично възможно.Пилоти твърдят, че са се натъквали на такъв времеви портал в Бермудския триъгълник и са оцелели. През 1970 г. край Бахамите малкият самолет на Брус Гърнън е застигнат от исполинска буря. "Срещу нея настъпваше друга, облаците се сгъстиха и между двете се отвори огромен тунел", разказва опитният летец пред "Нешънъл джиографик". Навлизайки в тунела, самолетът на Гърнън се плъзгал като по водна възглавница, навигационните уреди полудели. Когато се измъкнали от тунела и кацнали в Маями, установили, че са взели разстоянието от Бахамите за 47 вместо за 75 минути – половин час по-малко от нужното време за полет с такъв самолет.

Теория 2 – НЛО

Всяка мистерия рано или късно опира до зелените човечета - от строителството на пирамидите до извънземното, снимано зад дясното рамо на Джордж Буш. В случая с Бермудския триъгълник те са се заселили на океанското дъно с цел да отвличат земляни. Според една от версиите пришълците прехвърлят пленниците на своята планета. Според друга тяхната цел е да източват водата и самолетите и корабите са само случайно попаднал във водния поток отпадък.Интересна е теорията за нашественици от Венера, които са си изградили база в дълбините на Атлантика, защото налягането там е подходящо за съществуването им. Според версията на Стивън Спилбърг и прочутия му филм "Близки срещи от третия вид" добронамерени посетители от друга планета връщат на Земята с космически кораб пилотите от "Полет 19" и други отвлечени хора.Достоверно или не, в района на Бермудския триъгълник са разказани едни от най-популярните случаи на срещи с НЛО.

Теория 3 – Атлантида

Митичният остров Атлантида е на океанското дъно в близост до Куба в акваторията, известна като Бермудски триъгълник. Така твърдят канадските изследователи Пол Вейнзиг и Полин Залитски. С помощта на подводен робот те са засекли и заснели руините на 600 метра под водата. Виждат се скулптури на сфинксове, гигантски пирамиди, камъни като прочутото светилище в Стоунхендж, изписани със знаци на неизвестен език.Находката подхрани поредната теория за аномалиите в триъгълника – влиянието на потъналия континент.В края на ледниковата епоха тази напреднала технически цивилизация, описана още от Платон, била поразена от метеорит, изместил земната ос и довел до драстични климатични промени. Спасилите се атланти се разпръснали по света и предавали натрупаните знания.В началото на миналия век известният американски медиум Едгар Кейси твърди, че атлантите са разполагали с много модерни технологии, включително смъртоносно лазерно оръжие и енергийни кристали. Той предсказва, че учените ще открият западния бряг на остров Атлантида именно до крайбрежието на Бахамските острови. А според последователите на Кейси енергийните кристали изпращат енергия, която обърква навигационните уреди и унищожава кораби и самолети.Сред версиите за убийствената мощ на триъгълника са и тези за гигантски метанови мехури, поглъщащи аероплани и параходи, и дори за съвместни опити на американското правителство и извънземни с могъщо космическо оръжие.

Източник: http://www.snews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини