От х:

Днес в x:

Нови детайли около "космическия кораб" на Apple

Кампусът на Станфордския университет разполага с огромно затревено пространство с дървета, цветя и пешеходни алеи – това бе и идеята, която Стив Джобс изказа преди години за дизайна на една от следващите бази на своята компания Apple.

Въпреки че великият ИТ специалист вече не е сред нас, американския технологичен гигант реши да изпълни този негов проект, който стана известен в медийното пространство като „базата, приличаща на космически кораб“.

Архитектурната фирма Foster + Partners е начело на проекта, а в специализирано списание на тази тематика основателят на фирмата Норман Фостър говори за следващата база на Apple, за идеите на Стив Джобс и за изпълнението от страна на неговата компания.

Според сведенията идеята за целия проект датира от 2011 г. Тогава самият Стив Джобс е имал ясна представа какво точно иска. Става въпрос за база, разпростиращата се на впечатляващите 2,8 милиона квадратни метра. Очаква се „космическият кораб“ да открие 12 хиляди работни места (за справка – до момента в офисите на Apple работят около 2800 души).

Преди Apple да се сдобие с правата за земята, Hewlett-Packard е разполагал с офиси тук. Според Фостър обаче американският технологичен гигант планира да въведе много промени, сред които е и солидно озеленяване. Очаква се повече от 80% от площта да е запълнена със зеленина, като в базата ще има над 7000 дървета.

„Когато Стив Джобс говореше за този проект, той винаги се позоваваше на главния кампус на Станфордския университет“ споделя Фостър. „Той често си спомняше и за Калифорния от едно време, когато все още имаше доста растителност.“

Очаква се базата да бъде завършена до 2016 г.

Източник: kaldata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини