От х:

Днес в x:

Русия с ултиматум: Украинските военни части в Крим да се предадат, ако не - нападаме

Черноморският флот на Русия е дал ултиматум на украинските военни части в Крим да се предадат до 5 часа сутринта местно време във вторник. В противен случай ще бъдат атакувани, съобщи Би Би Си, позовавайки се на източник от Министерството на отбраната в Киев.

Ултиматумът е бил даден от командващия флота Александър Витко, допълва "Интерфакс".

Няма официално потвърждение на тази информация от министерството, пише още агенцията. Няма и коментар от Черноморския флот в Севастопол, който е под руско командване.

Всички военни части, които овладяха Крим, административните сгради и гранични обекти на полуострова са без опознавателни знаци. Русия също не е потвърдила официално, че действат нейни войски. Но оборудването и въоръжението на тези части от руски говорещи войници не оставя никакво съмнение към коя армия принадлежат, тъй като в света няма друга с подобна екипировка.

Засиленото присъствие на руски войски и техника по източната граница на Украйна свидетелства за възможна подготовка за щурм срещу украинската територия по сухопътните граници.

Това заявиха по-рано днес от украинското външно министерство на пресконференция в Киев, предаде Униан.

Според отдела за информационна политика към ведомството на руска територия, в близост до границата на Украйна в Харковска, Луганска и Донецка област, продължава струпването на войски и военна техника.

В същото време, губернаторът на руската Ростовска област е дал разпореждане за осигуряване на места за прием на бежанци от Украйна.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини