От х:

Днес в x:

Обиски в офиси на Янукович по разследване за убийство

Извършени са обиски в офиси на Виктор Янукович, в националната банка и в други ключови сгради.

Обиските са като част от разследване срещу сваления президент за предполагаемо предумишлено убийство, съобщи генералната прокуратура, цитирана от Ройтерс и БТА.

В изявление на уебсайта й се посочва, че "в рамките на криминално разследване се извършват обиски в сградите на президентската администрация, съвета за национална сигурност и отбрана, националната банка и бившата резиденция на Янукович".

Освен Янукович в изявлението са посочени началника на канцеларията му Андрий Клюев, бившия генерален прокурор Виктор Пшонка и бившия вътрешен министър Виталий Захарченко като заподозрени за убийство, свързано с продължилите три месеца безредици.

Янукович бе свален от власт в неделя, припомня Ройтерс. Украинският парламент обяви, че ще се обърне към Международния наказателен съд с  молба да привлече под отговорност Виктор Янукович за престъпления срещу  човечеството. Като мотив от парламента посочват, че Янукович и други лица са причинили смъртта на над 100 граждани от Украйна и други страни, а близо 2000 са ранени.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини