От х:

Днес в x:

7 училища порозовяват срещу тормоза в училище

Учениците защитават с розово правото си на избор

7 училища от община Хасково ще надянат розови фланелки на 27-ми февруари, четвъртък, по повод световния ден срещу тормоза в училище. Датата е обявена за символична през 2008-ма година в чест на забележително събитие в канадската провинция Нова Скотия през 2007-ма. Тогава, при откриването на учебната година, един деветокласник е облечен в розова блуза. Това дава повод на група по-големи ученици да му се подиграват и тормозят, като дори го разплакват. На следващия ден, двама негови съученици решават да купят и разпространят сред учениците розови тениски, в подкрепа на тормозения съученик. Събитието придобива небивал отзвук и спонтанно десетки училища по света отбелязват този ден, като обличат розови дрехи, на които пише „Тормозът спира тук“ и „Ден на розовата фланелка“.
Община Хасково и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, инициират отбелязването на датата и в Хасково и ви приканват да облечете розова дреха на 27-ми февруари.

Своя пример ще дадат учениците от ОУ“Любен Каравелов“, с.Узунджово, ОУ“Христо Ботев“, с. Динево, ПМГ „Акад. Боян Петканчин “ , СОУ „Васил Левски“, ОУ“Любен Каравелов“ , ПГТ „Александър Паскалев“ и СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ от гр.Хасково.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини