От х:

Днес в x:

В Смолян: Безплатно преглеждат за ракови гинекологични заболявания

И през таз игодина ще се извършват безплатни скринингови прегледи по проект „СПРИ  и се прегледай“ от Националната кампания за ранна диагностика на онкологични заболявания. Кампанията продължава до 21 септември 2014г., а финализирането на проекта е предвидено  през октомври 2014г.

През месец януари бяха подновени  договорите с медицински специалисти от четири лечебни заведения на територията на област Смолян.

Желаещи да работят по проекта в  Смолян са АГ специалистите д-р Чангалова, д-р Кръстева, д-р Хаджийски и д-р Чинарева в Златоград, които ще извършват скринингови изследвания на шийката на матката.

За извършване на скринингови изследвания на млечна жлеза и дебело черво към настоящия момент в област Смолян няма преподписан договор с лечебно заведение и медицински специалисти. Поканените лица по двете локализации ще е необходимо да извършват своите прегледи в други населени места.

В гр. Пловдив скринингови изследвания на млечна жлеза и дебело черво извършват :

Многопрофилна болница за активно лечение  „Света Каридад“ ЕАД,  тел.032396900;

 „ДКЦ Пловдив“ ЕООД -  бул. „България“ 234, тел. 032900820;

 „ДКЦ I Пловдив“ ЕООД –  пл. „Понеделник пазар“ № 5, тел. 032623934 ;

 „ДКЦ V – Пловдив“ ЕООД – ул. „Съединение“ 42, тел. 032261110; 

 „ДКЦ VI – Район Централен“ ЕООД –  „ул. Любен Каравелов“ 5. тел.032275704;  

  МЦ „Хипоталамус“ ООД -   бул. „Константин Величков“ №2                                                                                 

  МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР - ДИМЕД ООД, р-н ТРАКИЯ, жр. Тракия, ТЦ Сани, ет.4,  тел. 0878899417

Към момента втори покани със срок до 31 март 2014 г. получават лица,  попаднали в трета селекция и неявили се на преглед. Предстои извършване на допълнителни селекции, а гражданите трябва да спазват сроковете посочени в поканите.

Подробна информация гражданите могат да получават от сайта /http://nsr.mh.government.bg/ посочен в поканите или от Регионалния координатор по проекта на предоставените телефони за връзка.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини