От х:

Днес в x:

Общината отряза тока на Бедния, ползвал склад за магазин

Георги Кьосепашев и жена му Виолета се жалват, че кмета оставил магазина и без ток

По заповед на кмета Георги Иванов днес служители на ЕВН са отрязали тока на рибния магазин на хасковлията Георги Кьосепашев, по прякор Бедния, в „Орфей“ 20 К. След спирането на захранването цялата стока във фризерите е застрашена от разваляне, а в резервоара става невъзможно съхраняването на жива риба.

Кьосепашев нашумя през септември 2012, когато ДНСК бутна жилището му на втория етаж на същия адрес, обявено за незаконно. Тогава Бедния се жалваше, че отдел архитектура в общината му е попречил да си узакони имота. Съдът обаче бе отхвърлил жалбата му. Оттогава цареше затишие по оста кметството – Бедния. До септември миналата година.

Тогава нарочна проверка на общината констатира, че Бедния използва помещение на първия етаж за магазин за риба. Това помещение обаче е въведено в експлоатация като склад още от 2006 година. От кметството разпореждат да се прекрати тази дейност. Кьосепашев я прекратява или по-точно прекратява наема на димитровградската фирма, която ползва обекта за магазин. Пререгистрира обекта, но пак като склад и от името на фирмата на жена си отново започва с продажбата на риба. Твърди, че това е склад за „Риба и пакетирани продукти“. В складовете се извършва търговска дейност, продава се на едро и дребно, твърди Кьосепашев и посочва изрядната си документация, касов апарат, свързан дистанционно с НАП и касовите бонове, на които пише „Склад“.

От общината обаче не са склонни да виждат нещата по този начин. Причината е, че в закона за устройство на територията „склад“ и „търговска дейност“ са различни понятия, с различни идентификационни кодове. Затова отхвърлят жалбата на Кьосепашев и през октомври го канят доброволно да преустанови дейността си. Когато това не става, разпореждат на ЕВН и ВиК да прекратят услугите си към обекта в Орфей 20 К. Днес енергоразпределителното дружество изпълни нареждането. ВиК предстои да го стори в рамките на следващата седмица. „Ако се наложи, ще разкопаваме тръби“, примирено каза началникът на район Хасково Атанас Димов. Той обаче иска охрана от общинска полиция, защото се боял от агресивността на Бедния. По време на разрушаване на жилището му Кьосепашев се бе барикадирал на 2-я етаж и заплашваше, че има пушка.

Перспективата да остане без ток и вода на практика обрича поминъка на Бедния. „Това е заяждане, правят го нарочно. Какво значи склад? В складовете да не влизат маймуни? Влизат хора, които купуват“, недоволства Бедния и добавя, че искат да го разчистят заради конкуренцията. После недвусмислено сочи съседния рибен магазин. Той ще сезира прокуратурата за незаконността на издадените заповеди и заплаши да съди всички, които са отговорни за сриването на бизнеса му и унищожаването на стоката.

Г.Христов

Твърдят, че имат всички документи и разрешителни
Без ток, рибата им е обречена
Според Бедния това е склад, според общината-магазин
Кьосепашев е в безизходица. Смята че това е лична разправа
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини