От х:

Днес в x:

Сирия обяви, че Асад няма да напусне властта

Сирийският министър на информацията Омран ал-Зоаби обяви, че президентът Башар Асад няма да напусне властта, съобщава Ройтерс.

„Асад няма да си ходи", каза Зоаби пред журналисти в кулоарите на провеждащата се в Монтрьо мирна конференция „Женева-2".

Междувременно представител на сирийската правителствена делегация на „Женева-2" заяви, че САЩ участват на конференцията, а същевременно въоръжават терористите в Сирия.

Саудитска Арабия няма да изпрати нито един терорист в Сирия, ако това бъде забранено от САЩ, но САЩ подкрепят терористите в Сирия", каза делегатът пред журналисти.

От една страна участват в „Женева-2", а от друга - вършат други неща", добави той.

Междувременно Държавният департамент на САЩ обяви, че коментарите на външния министър на Сирия Уалид Муалем не са в духа или целите за събирането, което има за цел да доведе до започване на процес за формиране на преходно правителство. Говорител на департамента подчерта, че вместо да се представя „позитивна визия" за бъдещето на Сирия, Муалем е избрал „провокативна риторика".

При откриването на мирната конференция „Женева-2" Муалем обвини Запада и съседни страни в подкрепа на тероризма в Сирия.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини