От х:

Днес в x:

Делото ”САПАРД” влиза в спецсъда

Делото срещу бизнесмена Марио Николов и още няколко души за източването на близо 7.5 милиона лева по САПАРД отново е в съда.

Делото срещу бизнесмена Марио Николов и още няколко души за източването на близо 7.5 милиона лева по САПАРД отново е в съда.

Този път казусът ще се разглежда от Специализирания наказателен съд, тъй като става въпрос за организирана престъпна група за източване на пари от европейската програма, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров на форум в Мюнхен, предаде БНР.

Първото заседание на делото срещу Марио Николов, съпругата му и останалите подсъдими ще е на 23 януари. На 21 септември 2012 година Софийският апелативен съд (САС) оправда бизнесмените Марио Николов и Людмил Стойков, както и останалите подсъдими по делото - съпругата на Николов - Мариана, Ана Шаркова, Иван Иванов и Валентин Ангелов.

Бившият прокурор по делото "САПАРД" Стойчо Ненков бе обвинен, че е възпрепятствал правосъдието, след като оттегли протеста срещу оправдателната присъда.

В Германия, където е международното продължение на делото "САПАРД", отдавна има осъдителни присъди. Зная, че делото не е повод за гордост на българската правосъдна система, но то е най-добрата илюстрация за необходимостта от еврпоейска прокуратура, е заявил пред колеги в Мюнхен главният прокурор Сотир Цацаров.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини