От х:

Днес в x:

"Грийнпийс": Токсични химикали в детски дрешки на "Дисни", "Бърбъри" и "Адидас"

Докладът "Кратка история за чудовищата в гардероба ти" описва резултатите от тестове, извършени с 84 продукти на 12 световни и луксозни марки

Опасни химикали бяха открити в детски облекла и обувки с етикети на световноизвестни марки като "Дисни" (Disney), "Бърбъри" (Burberry) и "Адидас" (Аdidas).

Това показва ново изследване, представено от "Грийнпийс" - Източна Азия. Докладът "Кратка история за чудовищата в гардероба ти" описва резултатите от тестове, извършени с 84 продукти на 12 световни и луксозни марки.

Открити са незначителни разлики в нивата на опасни химикали в дрехите, направени за деца и тези, направени за възрастни, представени в предишни изследвания.

Китай е сред водещите лидери в текстилната промишленост и "Грийнпийс" молят правителството на страната да се спре употребата на химикали, които застрашават детското здраве.

"Би било трагично, ако Китай не спазва правилата в текстилната промишленост.

Да не говорим, че страната е достатъчно богата, че да изгради една стабилна и безопасна за здравето индустрия",

заявяват от офиса на "Грийнпийс".

"Децата са група, която е особено уязвима за ефектите на тези химикали, когато те са освободени в околната среда. „За родителите е истински кошмар да търсят да закупят детски дрехи, които не съдържат опасни химикали.

Тези химически „малки чудовища” могат да бъдат открити във всякакви дрехи – от луксозни дизайнерски до обикновена конфекция. Те замърсяват водите от Пекин до Берлин.

Има налични алтернативи. В името на сегашните и на бъдещите поколения марките трябва да спрат да използват опасни химикали при производството на дрехи.”- коментират от офиса на "Грийнпийс" – Източна Азия.

Източник: www.vesti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини