От х:

Днес в x:

110 са натровените от супа деца в Сливен

Част от децата, постъпили снощи с хранително натравяне, чието състояние е добро, ще бъдат изписани от сливенската болница.
Общо 110 деца на възраст от 5 до 15 години са преминали през спешното в Сливен със симптоми за хранително отравяне, съобщиха от МБАЛ "Д-р Ив. Селимински".
90 от тях са прегледани само в рамките на няколко часа. През нощта е имало единични случаи на деца потърсили лекарска помощ, като последният е бил около 1 часа, съобщи Дарик.
Хоспитализираните 60 ученици бяха приети в отделения на областната и военната болница. Те са изкарали спокойно нощта. На останалите 50 е предписано домашно лечение.

Състоянието на всички е задоволително, няма опасност за живота на нито едно от тях. Някои са били с тежка дехидратация, но състоянието им е овладяно. Възможно е днес също да бъдат изписани деца, които са по-добре.
Според началника на спешното отделение д-р Тодор Суванков най-вероятно става дума за хранително стафилококово отравяне, но лабораторните изследвания ще докажат диагнозата. Той препоръча при проява на първите симптоми родителите да не прибягват до самолечение, а да потърсят лекарска помощ. Необходимо е децата да бъдат подложени на диета и да поемат повече течности.

Учениците са на възраст от 7 до 15 години. При всички постъпили се наблюдава един общ симптом - повръщане.

Болните деца са от селата Стара река, Гавраилово, Струпец, Калояново, Камен и др.

Резултатите от изследването, които ще покажат каква е причината за натровилите се деца в петък, ще станат ясни в понеделник.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини