От х:

Днес в x:

Ето кои са най-големите страхове на 20-годишните

20-те години е времето, в което младите опознават света, своя характер и същност. Именно тогава те се формират като личности, придобиват образователна квалификация, срещат голямата си любов, кроят планове за бъдещето и т. н. Всичко това е много хубаво с изключение на факта, че 20-годишните имат множество неоснователни страхове. Те не могат да се почувстват истински спокойни и удовлетворени от живота, тъй като са в постоянно притеснение или търсене на нещо.

За да бъде един млад човек истински щастлив, то той задължително трябва да се освободи от някои страхове. Ето и кои са те:

1.Страхът да не пропусне нещо. Всички хора имат определени задължения, за които трябва да се погрижат. Много младежи са недоволни от факта, че трябва да учат за даден изпит, вместо да излязат навън с приятели и да се забавляват. Така е, в живота не всичко е приказка и приятни емоции. Но 20-годишните не трябва да се съсредоточават върху това, което пропускат, а върху това, което имат да свършат. По този начин те се грижат за своето бъдеще, а и се проявяват като отговорни хора. Излизането винаги може да се случи в някой по-подходящ момент.

2.Страхът да не бъде поканен на парти. Може би това е знак, че не е време за излизания. Може би имате по-важна работа, която отлагате? Приемете това като възможност да свършите нещо полезно за себе си, но и да спестите пари, които иначе щяхте да изхарчите. С тези пари може да си направите подарък или да платите сметката си за телефон.

3.Страхът, че не може да бъде като другите. До голяма степен социалните мрежи засилват този страх. Гледате красиви снимки от пътуване на ваш приятел и съжалявате, че не може да отидете и вие на подобно място. Човек не бива да се влияе от подобно нещо, защото животът на всеки човек е различен. Вие също правите неща, които другите хора не правят. Няма нужда да се самоизтъквате, а и не забравяйте, че най-хубавите неща в живота са безценни. Вие може да сте много по-щастливи от вашия приятел, който привидно се усмихва от снимката на плажа. Концентрирайте се върху стремежите на собственото си сърце и не се влияйте от другите. Желанието да имате това, което и другите имат, всъщност ви отклонява от вашия собствен път.

4.Страхът от неизвестното или какво крие бъдещето. Най-голямото зло, което всеки човек може да си причини, е да не рискува. Страхът може да бъде моментен и вечен, но за съжаление при много хора той остава завинаги. Насочете се към осъществяване на своите цели и не се притеснявайте понякога да действате рисково – все пак кога, ако не в 20-те години е най-подходящото време за това?

5.Страхът от самотата. Най-голямото предизвикателство пред хората е да се научат, че нямат нужда от някой друг, за да гарантират собствения си комфорт. Разбира се, хубаво е да имате човек до себе си, но не на всяка цена. Безценното удовлетворение идва, когато човек сам се справя с житейските трудности.

6.Страх от отхвърляне. Щом сте здрави и най-близките ви хора също, значи каквото и да е отхвърляне не бива да се приема като провал. Не са ви одобрили за позицията, на която кандидатствахте? Дори да не го осъзнавате сега, това със сигурност е за ваше добро. Може би много скоро ще попаднете на много по-перспективна и надеждна работа.

7.Страх от нараняване. Това може би е един от най-големите страхове на младите. Може би във време на самоизтъкване (главно чрез социалните медии), егото на младия човек е много по-изразено и той не може да си представи да бъде наранен или разочарован. Не позволявайте на този страх да ви парализира – бъдете смели и вървете напред. Няма любов, която да не е преживяна.

Източник: http://www.dnesplus.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини