От х:

Днес в x:

Ботевци отбелязаха 166 години от рождението на патрона си

Днес, 6 януари, когато заедно с Богоявление  цяла България отбелязва 166 години от рождението на Христо Ботев, учениците от езиковата гимназия в гр. Кърджали поднесоха венец и цветя пред бюст-паметника на поета-революционер в двора на училището и почетоха делото му с едноминутно мълчание. 

В знак на признателност Първият ученически гвардейски отряд уважи своя патрон с почетен караул и поздрави с танц участващите в тържеството.

„Живее само 28 години, но остава в националната памет както с творчеството си, така и с революционното си дело”, каза в словото си за Ботев директорът г-жа Йорданка Чавдарова. Обръщайки се към възпитаниците на училището, тя подчерта, че младите хора са бъдещето на родината ни. Затова  те трябва да се учат от историята, да помнят и уважават светлите дати от българското революционно минало, да  почитат своя патрон  и да не забравят днешната дата.

На видеоекран учениците от 11 клас представиха изготвените от тях презентации за живота и делото на Христо Ботев, показвайки цялата му дейност като  поет, публицист, журналист, преводач, литературен критик, революционер и мислител.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини