От х:

Днес в x:

Войници препикали паметника на Евлоги и Христо Георгиеви в Карлово

Трима пияни войници в Карлово са препикали паметникана братята Евлоги и Христо Георгиеви.

Местен младеж, охранител в близко заведение, им направил забележка и те се подразнили, след което го пребили. Той продължава да бъде в тежко състояние. Настанен е в общинската болница, като е с комоцио и телесни увреждания.

Военнослужещите Мустафа Бектамов, Ибрям Камарлов и Рафет Сакатов обиждали младежа на етническа принадлежност, викайки му "гяур".

Случаят е от 8 срещу 9 декември.

Заведена е преписка в Районното полицейско управление. В разследването се включва и служба „Военна полиция", която установява, че тримата извършители са военнослужещи от състава на 61-ва бригада. Материалите от досъдебното производство ще бъдат предадени на   Военноокръжна прокуратура - Пловдив.

„Ще бъда безкомпромисен към прояви на военнослужещи, които петнят авторитета на Българската армия", коментира министърът на отбраната Ангел Найденов по повод грозната проява.

Евлоги и Христо Георгиеви са двама от най-големите български дарители от Възраждането. Благодарение на тяхното спомоществователство е построена първата сграда на Софийския университет. Едни от най-видните карловци за времето си.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини