От х:

Днес в x:

Иво Димов: Със или без австрийци кучешният приют почва работа от Нова година!

Приютът за безстопанствени животни ще заработи след Нова година

Приютът за безстопанствени животни в Димитровград ще започне да функционира от началото на следващата година заяви кметът Иво Димов по време на обсъждането на бюджета на Общината за 2014 година. 100 000 лв. е заделената сума за този вид дейност, като той ще бъде част от ОП “Благоустояване”.

 “Със или без австрийци приютът започва работа от Нова година. Единствената причина да изчакваме е за да подпишем договор с фондацията и да спестим 30 000 или 40 000 лв. понеже те могат поемат една голяма част от дейностите по приюта за безстопанствени животни”, каза кметът. Заради появилите се коментари поясни, че управителят на Киноложкия център отговаря и за приюта, а такъв е назначен в центъра поради изискването по проекта, по който е реализиран.

Акцент в новия бюджет е разширението на новия гробищен парк, за което са предвидени 150 000 лв. Според кмета, мястото за покойници край Димитровград се почти е изчерпало капацитета си, което налага и спешно решение на въпроса. Средства в бюджет 2014 са отделени и за разширението на гробищния парк в Горски извор, където има подобен проблем.

Димов коментира и заложения във финансовата рамка трансфер за МБАЛ “Св.Екатерина” на база решение на Общинския съвет за  закупуване на скенер. В това перо са предвидени 150 000 лв., а ако се наложи ще бъде отделена и допълнителна сума през годината сред като минат процедурите за закупуване на апаратурата.

Парите за издръжка на спортните бази в Общината са увеличени през идната година в сравнение с 2013 г. Те са в размер на 461 915 лв., което, по думите на кмета е една сериозна сума , за да се развива този вид дейност.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини