От х:

Днес в x:

Нови 7 любопитни факти за секса

Хората правят секс по различни причини: страст, релаксация, съпружески задължения, а за някои това е професия. Но да не забравяме за главното – природното значение на секса – раждането на деца.

1. Най-голям брой деца.
Историята знае малко случаи, но затова пък впечатляващи за раждането на деца. Така например, в началото на ХVІІІ в. рускиня ражда 27 пъти общо 69 деца – 16 пъти близнаци, 7 пъти тризнаци и 4 пъти четиризнаци. Друг впечатляващ случай е марокански император, който е станал баща на 342 дъщери и 525 сина.

2. Най-разпространените зарази.
Над 50% от мъжете и жените, които редовно практикуват секс, рано или късно се заразяват с папиломен вирус. В най-добрия случай се разминават с брадавици по гениталиите, а в най-лошия – злокачествено заболяване. Имунната система на човек се бори две години с този вирус и пак не е гаранция, че ще го победи. Бъдете внимателни и използвайте предпазни средства.

3. Средно количество на интимните партньори.
При хора на възраст между 20 и 59 години жените имат средно по 4 интимни партньора, а мъжете – по 7.

4. Най-добри приятели.
Съществува ли истинско приятелство между мъжете и жените? Едва ли. Студенти от университета в Мичиган са направили проучване, което показва, че над половината от анкетираните студенти са правили поне веднъж секс с човек, който смятат просто за „приятел”, 22% казват, че само си общуват, а 8% - че са правили всичко друго, но не и секс.

5. Момичетата и оргазмът.
Момичетата получават оргазъм едва в 30% от сексуалните си актове. При мъжете този процент е значително по-висок – 75%.

6. Съня и секса.
12% от съпружеските двойки по различни причини предпочитат да спят отделно. Сексът си е секс, но здравият сън за тях също е много важен.

7. Загуба на девствеността.
Тук отговорът е много индивидуален. Кога ще загуби човек девствеността си зависи от възпитанието, темперамента, наследствеността. Но ако се събере всичко и се вземе средната стойност, то жените губят девствеността си на 17.4 години, а мъжете на 16.9 години.

Източник: Блиц

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини