От х:

Днес в x:

Спасиха бебе с напъхана мокра кърпичка в гърлото

Лекарите от МБАЛ-Бургас спасиха живота на двумесечно бебе с напъхана мокра кърпичка в дихателните пътища. От болницата веднага са съобщили за случая в МВР и Агенцията за закрила на детето.

Момиченцето е родено през септември в град Сливен, в седмия месец от бременността, и е било с тегло от 1800 грама, съобщиха от бургаската болница. Майката на детето е 16-годишно момиче от Сунгурларе.

На 22 ноември малката пациентка постъпва в Първо детско отделение на МБАЛ-Бургас, с тегло от 2010 грама. Момиченцето било в изключително тежко здравословно състояние, а майката се оплакала, че бебето посинява като плаче.

Изследванията показали, че новороденото има пневмония. След предприетото незабавно лечение след няколко дни бебето започнало да се подобрява, а социалните работници в Бургас издали заповед то да бъде настанено в Дом за медико-социални грижи за деца „Вяра, Надежда и Любов".

На 2 декември обаче състоянието на момиченцето рязко се влошило. В този момент то и майката били в отделни стаи, но бебето е носено при нея за кърмене.

„Когато разбрахме, че нещо не е наред бебето беше преместено в интензивния сектор на отделението, а по-късно и в реанимация. От там установиха, че в горните дихателни пътища на детето има натикана мокра кърпичка, с каквато обикновено се прави тоалета на бебето. Веднага след изкарване на чуждото тяло, състоянието на детето се подобри”, разказа началникът на Първо педиатрично отделение д-р Силва Шивачева.

От МБАЛ-Бургас са съобщили за случилото се в МВР и социалните служби. В момента бебето се намира в Първо детско отделение, като майката не е при него, а лекарите заявяват, че няма да рискуват да я пуснат вътре.

От полицията разследват случая.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини