От х:

Днес в x:

Кърджалийско-Мека за бандитите-много банки,малко охрана

Булбанк броени минути след обира

  Голяма част от банковите клонове в Кърджалийско са без охрана и са лесна плячка за обирджии. В тях работят само касиерки, които не могат да направят друго освен да предадат съхраняваните пари на бандитите. Банките спестяват от охрана, но това е за тяхна сметка. Това заявиха за Кърджали бг вести криминалисти.

  Голямата мрежа от банкови клонове в Кърджалийско, която бе разкрита в очакване на отварянето на Маказа може да се окаже златна мина за гангстерите с опит. Само в Кърджали има 26 офиса. Не са малко те и в Момчилград. Обикновено тези които са в централната част, гледат да минат без охрана, надявайки се ,че бандитите няма да проявят наглост.

  Случаят с обира на „Уникредит-Булбанк” обаче показа противното. Служителките са били толкова изплашени от нахлулите бандити, че забравили за наличието на паник бутон. Те се освестили цели десет минути след бягството на гангсетрите и се обадили на тел.112.

  В момента се проверяват лицензите на охранителните фирми в града. Тези които предоставят качествени услуги са 8. Според шеф на охранителна фирма, дори пазителят на банката да е въоръжен, той трудно би противодействал на опитните и добре екипирани гангстери. При опит за съпротива могат да пострадат както охранителят, така и касиерки и клиенти.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини