От х:

Днес в x:

Раздават хранителната помощ от Европа от 2 декември

От 2 декември ще започне раздаването на помощите от ЕС на социално слабите в Димитровград

Раздаването на втория транш от хранителните помощи, идващи от интервенционните запаси на Европейския съюз ще стартира в понеделник, 2 декември в Димитровград, казаха от тукашното БЧК. Пакетите ще се получават отново в офиса на Червения кръст на ул. "Цар Симеон"№ 11 срещу лична карта.

За разлика от първия транш, в този няма да има брашно, но социално слабите ще получат захар, ориз, олио, фасул и сладки храни и др. По време на първия транш в средата на октомври хранителни пакети от 25 кг. получиха 1961 души.

Припомняме, че право на такова подпомагане имат имат хората, получавали отоплителна помощ през миналия зимен сезон, майки или осиновителки, вземали месечни помощи за отглеждане на дете до 1 година, а също и лица, получавали месечни добавки за дете с увреждане през последната година.

Хората, които са били лични асистенти на лица с увреждания също имат право на хранителните продукти.Право на подпомагане имат и семействата, взели парична помощ за първокласник през предходната година.

Новост тази година е, че от храните от Европейския съюз могат да се възползват и семейства, на които е отказана помощ за отопление през този зимен сезон, но доходите им не трябва да надвишават линията на бедност за съответната година. Подпомагане през 2013-та получават и ветераните от войните, които имат ниски доходи.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини