От х:

Днес в x:

еТВ новините - 28 ноември 2013

Общината не е превела 5 субсидии на детските градини

За почти три години, откакто детските заведения в Хасково са на делегирани бюджети, общината не им е превела общо пет месечни субсидии. В същото време обаче е прибирала парите от таксите, събирани от родителите, съобщи сайтът Haskovo.NET. Детските заведения не са получили два месечни трансфера през 2011 година и три за 2012-а, което е било потвърдено и от главния счетоводител на община Хасково Живка Делчева. Този факт обяснява огромните борчове на детските градини към кетъринговата фирма "Дусман".

Заплаха за бомба затвори хасковския затвор

Сигнал за поставено взривно устройство затвори сградата на хасковския съд днес. Сигналът е бил подаден на телефон 112 малко след 8 часа тази сутрин. Обадил се е анонимен мъжки глас от уличен телефон в София.

8 милиона ще струва изграждането на 33- те километра ограда на границата

8 милиона лева ще ни струва изграждането на 33-те километра ограда и прилежащата инфраструктура по границата с Турция, която трябва да спре притока на бежанци. Това съобщи министърът на отбраната Ангел Найденов. До днес армията е проправила и разширила близо 107 километра черни пътища, с което приключи първият етап от операцията по защита на българската граница в най-рисковия участък.

Бежаците от Харманли в нови отремонтирани помещения

Първите бежанци, настанени на палатки в лагера в Харманли вече влязоха временно в нови отремонтирани помещения на една от сградите на бившите казарми. Въпреки че ремонтът не е приключил, мярката се наложи заради падането на температурите и студа.

Военното обучение за ученици започва от 2 декември

Подготовката на учениците по задължителна отбрана на страната започва от 2 декември. В Хасковска област възпитаници на 28 гимназии от 9 и 10 клас ще получат базови познания за Българската армия.

16 семейства без детски, децата им не посещавали задължителна подготвителна група

16 семейства от Хасковска област няма да взимат детски надбавки, защото децата им не са посещавали задължителната подготвителна група за 5 и 6-годишните през октомври. Най-много са отсъстващите деца в Хасково.

Търсят берачки на ягоди за Испания

Търсят се 400 жени за берачки на ягоди в Испания. Това съобщи началникът на отдел Услуги по заетостта Коста Костов. Желаещите трябва да подадат своите документи за кандидатсване в Бюрото по труда до 20 декември.

Ще изграждам модерен стадион е село Радиево

Модерен стадион ще се изгражда в село Радиево, това решиха  общинските съветници в Димитровград. Докладната бе внесена от председателя на общинския съвет Стефан Димитров. За гласуваха  20 от местните парламентаристи. От ГЕРБ се въздържаха

125 библиотекари обучени за работа с комютър и мултимедия

125 библиотекари са били обучени по 5 направления в рамките на проект „Глобални библиотеки”.
Резултатите станаха ясни на заключителната среща на учасниците в проекта, която се проведе в Хасково.

Хасково грейва с Коледна премяна

Хасково ще бъде много по-бляскав и празничен, защото започна поставянето на украсата за предстоящата Коледа. Днес с лампички и герлянди бе украсен тетър Иван Димов, елхата пред областна администрация също получи коледна премяна.

Източник: еТВ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини от eTV

Последни новини