От х:

Днес в x:

еТВ новините - 19 март 2014

Откриха процедура за отнемане на лицензите на ЕРП

Процедура по отнемане на лицензите за снабдяване с електрическа енергия е открита срещу Енерго-Про, ЕВН и ЧЕЗ. Това стана ясно след заседание на ДКЕВР, продължило часове. Общо трите дружества дължат на НЕК 347,6 млн. лева. Решението на енергийния регулатор идва след като още миналата седмица първо ДКЕВР, а след това и енергийният министър Драгомир Стойнев, постави ултиматум на трите дружества да платят дълговете си към НЕК.

Започна работа по новата реколта от тютюн, производителите готвят и протест

Тютюнопроизводителите в Хасковско готвят нов протест, ако до събота не бъдат изкупени залежаващите по складовете 35 тона ориенталски тютюн от миналата година. Въпреки останалите количества, стопаните започнаха подготовката за новата реколта. Според един от най-големите производители на тютюн в региона Румен Минчев производителите се намират в омагьосан кръг и въпреки загубите са принудени отново да сеят тютюн.

Община Димитровград стартира приема на документи за финансиране на инвитро процедури

Приемът на документи за финансиране на ин витро от община Димитовград започва от днес. Могат да кандидатстват съпрузи и живеещи на съпружески начала, които се нуждаят от финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция.

Обяви три дъба в Димитровград за защитени

Три дъба от вида благун в централната част на парк „Марица” са обявени за защитени и забележителни видове. Това е станало със Заповед на Министерството на околната среда и водите по предложение на община Димитровград. Защитените дървета са на 300 и повече години.

2 500 шахти ще бъдат обработени срещу плъхове

Около 2 500 канализационни шахти в Хасково ще бъдат обработени с препарати срещу плъхове. Дератизацията започна днес и ще продължи около месец. Целта е популацията на вредителите да бъде сведена до минимум.

Илияна Налбантова от хасковската Езикова гимназия ще учи безплатно в Англия

Десетокласничката Илияна Налбантова от Езикова гимназия е спечелила едногодишна стипендия за образование в училище Канпорт в Англия. Само 6 ученици от цяла България са имали възможност да се обучават на Острова безплатно, след като са кандидатствали за стипендии на Ейч Ем Ес съвместно с „Асоцията по четене“.

Весела Бръмчева получи повиквателна за Националния отбор по борба

15-годишната Весела Бръмчева от хасковския клуб по борба е получила повиквателна за националния отбор на България.Сега за момичето предстои и лагер в Сливен, където ще тренира с останалите национални от 26 март до 12 април.

Източник: еТВ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини от eTV

Последни новини