От х:

Днес в x:

22 °C

еТВ новините - 19 март 2014

Откриха процедура за отнемане на лицензите на ЕРП

Процедура по отнемане на лицензите за снабдяване с електрическа енергия е открита срещу Енерго-Про, ЕВН и ЧЕЗ. Това стана ясно след заседание на ДКЕВР, продължило часове. Общо трите дружества дължат на НЕК 347,6 млн. лева. Решението на енергийния регулатор идва след като още миналата седмица първо ДКЕВР, а след това и енергийният министър Драгомир Стойнев, постави ултиматум на трите дружества да платят дълговете си към НЕК.

Започна работа по новата реколта от тютюн, производителите готвят и протест

Тютюнопроизводителите в Хасковско готвят нов протест, ако до събота не бъдат изкупени залежаващите по складовете 35 тона ориенталски тютюн от миналата година. Въпреки останалите количества, стопаните започнаха подготовката за новата реколта. Според един от най-големите производители на тютюн в региона Румен Минчев производителите се намират в омагьосан кръг и въпреки загубите са принудени отново да сеят тютюн.

Община Димитровград стартира приема на документи за финансиране на инвитро процедури

Приемът на документи за финансиране на ин витро от община Димитовград започва от днес. Могат да кандидатстват съпрузи и живеещи на съпружески начала, които се нуждаят от финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция.

Обяви три дъба в Димитровград за защитени

Три дъба от вида благун в централната част на парк „Марица” са обявени за защитени и забележителни видове. Това е станало със Заповед на Министерството на околната среда и водите по предложение на община Димитровград. Защитените дървета са на 300 и повече години.

2 500 шахти ще бъдат обработени срещу плъхове

Около 2 500 канализационни шахти в Хасково ще бъдат обработени с препарати срещу плъхове. Дератизацията започна днес и ще продължи около месец. Целта е популацията на вредителите да бъде сведена до минимум.

Илияна Налбантова от хасковската Езикова гимназия ще учи безплатно в Англия

Десетокласничката Илияна Налбантова от Езикова гимназия е спечелила едногодишна стипендия за образование в училище Канпорт в Англия. Само 6 ученици от цяла България са имали възможност да се обучават на Острова безплатно, след като са кандидатствали за стипендии на Ейч Ем Ес съвместно с „Асоцията по четене“.

Весела Бръмчева получи повиквателна за Националния отбор по борба

15-годишната Весела Бръмчева от хасковския клуб по борба е получила повиквателна за националния отбор на България.Сега за момичето предстои и лагер в Сливен, където ще тренира с останалите национални от 26 март до 12 април.

Източник: еТВ

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 13.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Тревожите се излишно за важно събитие днес, тъй като всичко ще мине дори по-добре отколкото сте си представяли. С енергията, която блика от вас обаче успявате да заразите всички около себе си. Радвате се на покупка, която планирате от доста време. Не оставяйте нищо на случайността, когато става дума за личните ви взаимоотношения.
13 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще пристъпите към реализация на задача, за която се подготвяте от доста време. Бъдете внимателни и не рискувайте излишно, особено ако действията ви са свързани с пари. Близките ви са най-добрия ви съветник в решаването на житейските въпроси. По-често търсете мнението им и не правете нищо на инат.
13 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се почувствате освободени, ако отдадете предпочитание на онези неща, които са ви приятни и които ще ви освободят от стреса. Напрежението на изминалите дни се отразява неблагоприятно на отношенията ви с околните, от което страдате всички. Вземете мерки и внесете баланс в живота си.
13 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
13 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Бъдете внимателни и съсредоточени. Разсеяни сте и пропускате важни неща. Не взимайте присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие. Това ще ви привлича и ще ви се иска да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
13 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Включете се активно във всичко, което се случва около вас, защото на много места можете да бъдете полезни. Приемате спокойно фактите, от които други биха се изнервили. Децата ви имат свои виждания за ваканцията и те трябва да намерят място в плановете ви. Но оставете време и за себе си.
13 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Старателно се подгответе за това, което планирате през следващите дни, за да елиминирате изненадите. Във всички случаи ще останете резервирани към онези, които ви обещават бързи успехи. Погрижете се за здравето си и обръщайте внимание на дребните неща, които довеждат проблемите.
13 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате.
13 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очаква ви интересен и приятен ден днес. Предпочитате да си почивате, но често ще се случва така че ви занимават редица други неща. Ваш приятел очаква от вас компетентен съвет, към който ще е добре да подходите сериозно. Привлича ви определена възможност, но засега едва ли ще успеете да я осъществите. Имате шанса да стабилизирате отношенията си с близък човек.
13 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не търсете причини за недоволство от близките си. Трудностите са ви направили по-раздразнителни, но има защо и да сте доволни. Това, че сте заедно и можете да си помагате е достатъчен повод да се усмихнете на живота. Дайте предимство на всичко онова, което ви прави щастливи и му се посветете.
13 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Настроението ви днес е чудесно и затова бъдете сигурни че с каквото и да се занимавате, този ден ще бъде много приятен за вас. Не изпускайте възможността обаче да поговорите сериозно с приятел за отношенията помежду ви. В интимната сфера се радвате на разбирателство и споделени чувства. Получавате примамливо предложение за вечерта.
13 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Уважавайте свободата на другите и не пречете на никого да живее живота си такъв, какъвто го иска, както и вие не бихте допуснали някой да ви нарежда. Но с житейските си примери успявате да внушите, че преди да се поиска, трябва да се даде. Насърчавайте доброто у другите и го възпитавайте у децата си, те са вашето бъдеще.
13 юли 2020
Последни новини