От х:

Днес в x:

Трагедия в Подмосковието. Взрив в жилищен блок уби петима

Взрив на газ в девететажна жилищна сграда отне живота на петима в понеделник, 11 ноември. Още петима са ранени, един от тях е в много тежко състояние. Инцидентът е станал в градчето Загорские Дали в Подмосковието.

Осем апартамента са разрушени от взрива на битов газ, образувано е углавно дело за неспазване на правилата за противопожрна безопасност. Официално не е назована причината за взрива. Губернаторът на Московска област Андрей Воробьо е казал, че "съдейки по всичко, това не е просто газ от котлона, има и други версии".

От социалното министерство на Московска област са потвърдили, че 30 хил. рубли е размерът на помощта, която ще получат още на 25 ноември пострадалите и всеки от членовете на семействата им. Тези, които са без роднини ще получат по 50 хил. рубли. Освен тази спешна помощ, пострадалите и семействата на загиналите ще получат допълнителни компенсации, размерът на които засега не е определен. Властите на областта ще поемат разходите по погребенията на загиналите.

Хората от два от четирите входа на блока вече са се върнали в жилищата си. Останалите са настанени временно в близкия санаториум.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини