От х:

Днес в x:

Агенция "Митници" с нов директор

Кирил Желев пак става зам.-министър на финансите

Министърът на финансите Петър Чобанов и министър-председателят Пламен Орешарски предприеха рокади по високити етажи на Министерство на финансите.

Павел Тонев е назначен за директор на Агенция "Митници" със заповед на министъра на финансите Петър Чобанов от 11 ноември 2013 г. , съобщават от Министерството на финансите. Неговият предшественик Кирил Желев пък освобождава поста, за да стане зам.-министър на финансите. Той стана директор на Агенция "Митници" на 2 септември, след като Ваньо Танов напусна по свое желание.

Кирил Желев е роден на 12.09.1949 г. в град Ямбол. Притежава висше образование по специалността „Финанси“ и има дългогодишен опит във финансовата сфера. Работил е в общински структури в гр. Ямбол. Бил е народен представител в Седмото Велико Народно събрание, както и в Тридесет и шестото и Тридесет седмото Народно събрание.

От септември 2007 г. до май 2009 г. е бил заместник-министър на финансите. В този период министър на финансите беше сегашният премиер Пламен Орешарски, който сега със своя заповед го назначава на поста.

От май 2009 г. до юли 2010 г. Желев е член на Комисията за финансов надзор. От 2.09.2013 г. досега заемаше поста директор на Агенция „Митници“.

Новият шеф на "Митниците" Павел Тонев е роден на 23.11.1966 година. Има висше образование по специалностите „Счетоводство и контрол“, УНСС и „Право“, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Притежава дългогодишен опит в митническата администрация, като за периода от месец август 1991 г. до месец декември 2009 г. последователно е заемал длъжностите митнически инспектор, главен митнически инспектор, началник на отдел, заместник-началник на митница, началник на митница и началник на Регионална митническа дирекция Пловдив.

До настоящия момент е упражнявал консултантска дейност в сферата на митническото и акцизното законодателство.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини