От х:

Днес в x:

Съдия дари "Подборен лов на интернет пирати" на димитровградската библиотека

Съдия Петър Петров и шефът на библиотеката Петко Каневски

Книгата си, озаглавена "Подборен лов на интернет пирати. Теория за селективно наказателно преследване дари днес на библиотека „Пеньо Пенев” в Димитровград съдията от Димитровград Петър Петров, който няколко месеца той работи в Софийския градски съд. Както писахме миналата седмица, това е втората творба на Петров.

През 2011 г. заедно с Пламен Дацов магистратът написа „Престъпления против интелектуалната собственост" и също я подари на димитровградската библиотека.

Настоящият труд е авторско изследване на торентите в България, което проследява какво се качва в тях и от кого.

И днес пред журналисти Петров обобщи, че книгата не е достъпна за масовия читател, а по-скоро се опитва да даде насоки за решаване на проблема с интернет пиратството. Авторът е изследвал в продължение на месеци как работят някои от най-големите торент сайтове у нас. Дава и предложения за рашаване на проблема с незаконното популяризиране на авторски филми и програми.

На 280 страница съдията аргументира и теория за селектиране на наказателно преследване срещу интернет пиратите. Преди седмица книгата му бе представена в столичната съдебна палата при голям интерес. Днес това бе сторено пред представители на местни и регионални медии.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини