От х:

Днес в x:

Самотник от Старческия дом се удави

Трупа на възрастният мъж е открит в язовир "Сивата вода"

Самотен мъж от Дома за възрастни хора в Кенана се удави в язовир „Сивата вода“ в Хасково. Трупът на 70-годишния Димитър Костадинов е намерен около 16 часа вчера.

В неделя по обяд, излизайки от социалното заведение, Димитър обяснил на охранителя, че отива да запали свещ до близкия параклис, обясни директорът на Дома Вълко Пехливанов. Възрастният мъж не се прибрал. Няколко часа по-късно новината за кончината му била съобщена от полицаи.

Димитър е родом от любимешкото село Малко градище. Бил ерген и нямал роднини. Хората го знаели с прозвището „иманяря“. Преди около 3 години бил настанен в Дома за възрастни хора в Хасково. В стаята, която обитавал, имало още двама старци. Всички в дома останали шокирани от новината за смъртта на Димитър. Той бил весел и много добър човек. Според хората от неговата стая в поведението му през последните дни нямало нищо особено.

Тук не е нито затвор, нито клиника. Режимът е свободен и хората могат да излизат когато си искат“, обясни още директорът на дома.

Тялото е откарано за аутопсия в Съдебна медицина. При първоначалния оглед няма следи от насилствена смърт. Погребението ще бъде извършено по служебен ред, обясни още Пехливанов.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини