От х:

Днес в x:

Учените: Мъжете първо гледат в гърдите

Ако сте дама и често оставате с впечатление, че при първа среща с мъж той ви гледа не в лицето, а в гърдите – не сте се излъгали! Точно там гледа представителят на силния пол! Това твърдят учените от университета Небраска-Линкълн в САЩ.

Изследователите направили проучване, което доказало, че когато мъжете се запознават с жена, първото нещо, на което обръщат внимание е нейната фигура и най-вече – гърдите.

Учените включили в експеримента 36 мъже, пише в статия списание Sex Roles. По време на проучването със специална техника било проследявано накъде се отправя погледът на доброволците по време на първа среща със симпатична дама. На мъжете също били показвани снимки на жени с различни пропорции на тялото, с различно тегло и ръст. Регистриран бил един и същи стереотип на наблюдение. Първоначално мъжете не се впечатлявали от лицето на жените, независимо колко красиво е то, а съсредоточавали вниманието си върху размера на бюста й, талията и бедрата.

Изследването показало още, че често най-привлекателни за мъжете се оказват жени с пищен бюст, тънка талия и широки бедра.

Освен това, когато представителите на силния пол били помолени да оценят жените не само по външни белези, но и според качествата им като човек, те посочвали дами с фигура във формата на пясъчен часовник.

„По принцип ние винаги сме позитивно насочени към привлекателните хора, а не към тези с неприятна външност. Въпреки това, трябва да разберем, че привлекателността може да бъде и голяма отговорност за човека, който я притежава, защото другите не обръщат толкова голямо внимание на неговия вътрешен свят и индивидуалност, а гледат само „външната обвивка“, коментира един от учените, участващ в изследването – Сара Гервес.

Данните от проучването на американските учени обаче противоречат с тези на британски изследователи, публикувани през август тази година в The Daily Mail.

Според британците, мъжете първо гледат очите, после – усмивката, и едва най-накрая спират вниманието си на бюста.

 
Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини