От х:

Днес в x:

Queen избраха кой да изиграе Фреди

Музикантите от Queen заявиха, че най-подходящ за ролята на Фреди Меркюри е британският актьор Бен Уишоу. Филмът ще разказва за последните години на легендарния вокалист на британската рок-банда.

Като фаворит за ролята до неотдавна се спрягаше скандалният Саша Барън Коен заради визуалната си прилика с Меркюри. От интервю на барабаниста на Queen Роджър Тейлър обаче става ясно, че той и колегите му предпочитат Фреди да бъде изигран от Уишоу.

Разривът между Queen и Коен настъпи зарази непреодолими разногласия по отношение на концепцията на бъдещия филм. Коен /"Борат", "Диктаторът"/ искал лентата да бъде по-натуралистична. Това обаче не се харесало на Браян Мей и Роджър Тейлър, според които Фреди Меркюри трябва да бъде представен в романтична светлина.

Музикантите държали филмът да получи рейтинг PG, т.е. да може да бъде гледан от деца в присъствието на родителите им, докато версията на Коен би получила рейтинг R., т.е. само за зрители над 17 г.

"Не бихме желали филмът за Фреди да прилича на "Борат". Искаме това да бъде филм, който да затрогва", заяви през септември Браян Мей, цитиран от Бгнес.

Избраникът на Мей и Тейлър - Бен Уишоу, се е снимал в "Парфюмеристът: Историята на един убиец", "Завръщане в Брайдсхед", "007: Координати Скайфол", "Облакът Атлас".

През 2004 г. играе Хамлет в култовия театър "Олд Вик". 33-годишният британец засега обаче не е получил официална оферта за ролята на Фреди.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини