От х:

Днес в x:

Aтака в Брюксел: Яли, пили и едвам платили. Преглед на печата

„Новинар": Вдигат минимална заплата на 340 лв. от 1 януари

Има съгласие минималната работна заплатата бъде увеличена на 340 лв. от 1 януари догодина.
Това потвърди социалният министър Хасан Адемов. „Има идея обезщетението за отглеждане на дете от 1 до 2 годишна възраст също да бъде 340 лева", коментира още той. Адемов обаче посочи, че нищо не е окончателно преди приключване на бюджетната процедура за 2014 г. Социалният министър разкри още, че е решено от догодина пенсиите да се актуализират по „швейцарското правило".
Адемов обясни, че това ще означава всяка година от 1 юли да има осъвременяване на пенсиите с 50% от осигурителния доход и 50% от инфлацията.

„Дума": Тонове сирене и кашкавал изчезнаха от хасковски склад на Държавния резерв

24 671 кг сирене и 10 000 кг кашкавал са откраднати от Държавния резерв, съобщиха от МВР вчера. Липсата на 35-те тона млечни продукти е разкрита миналия петък, като сигналът е подаден в Областната дирекция на МВР в Хасково от ТД "Държавен резерв" - Пловдив. По разпореждане на наблюдаващ прокурор от районната прокуратура в Хасково полицейски служители са извършили оглед в складовата база на фирма, намираща се на булевард "Съединение" в града, където се съхраняват заделени стоки за държавен резерв и военновременни запаси. Предприети са мерки за недопускане на незаконно изнасяне на останалото на съхранение в дружеството сирене. Работата по случая продължава.

„Стандарт": Aтака в Брюксел: Яли, пили и едвам платили

Яли, пили и едвам платили. Това се случило с депутатите от "Атака" в Брюксел, разказаха пред "Стандарт" сервитьори от "Къщата на лебеда". Знаменитата кръчма в белгийската столица станала арена на изпълненията на Волен Сидеров и компания преди дни. Заведението е в сграда от XVII в. на пъпа на площад "Гран плас". В него Карл Маркс и Фридрих Енгелс пишат знаменития "Манифест на комунистическата партия". "Българите бяха около 20 човека. Пиеха здраво и накрая се опитаха да се измъкнат, без да платят", обясни келнер от "Къщата на лебеда". Хората на Волен се изнизали един след друг навън под предлог, че ще пушат. Персоналът обаче се усетил и след кратка свада депутатите платили сметката от 1600 евро. От партията на Сидеров отказаха коментар за приключенията си в Брюксел.

„24 Часа": Отиде си големият български режисьор Рангел Вълчанов

Почина големият български режисьор Рангел Вълчанов, съобщи Дарик, позовавайки се на информация от Съюза на българските филмови дейци.
Рангел Вълчанов е завършил театрална режисура при проф. Боян Дановски във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" през 1953 г. Работи в СИФ "Бояна" от 1952 като асистент-режисьор и режисьор. Член е на Европейската филмова академия и народен артист.
Сред най-известните му филми са "Инспекторът и нощта" и "Вълчицата". От 1970 до 1972 г. работи в Чехословакия, където заснема "Лице под маска" и "Шанс". После отново в България продължава да изненадва с нестандартните си решения в "Следователят и гората", "Лачените обувки на незнайния воин", "За къде пътувате?", "А сега накъде?".

„Труд": Пореден протест срещу правителството на Орешарски

20:17 часа Около 100 са били протестиращите пред сградата на Министерски съвет в столицата към 19:30 часа, съобщават от пресцентъра на МВР.
Малко след този час шествието е тръгнало. Няма данни за инциденти. Полицията продължава да осигурява обществения ред и сигурността.
Един от участниците в протеста изразява недоволството си, като държи в ръцете си играчка, която представлява син дракон, а на главата му е закачен надпис - „Ям само червени боклуци".

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини