От х:

Днес в x:

Удариха черен печат на Ицо Хазарта в Македония

Черен печат за Македония получи един от най-известните изпълнители у нас - Ицо Хазарта от "Ъпсурт". "Инцидентът се случил на път за участие в западната ни съседка, съобщава "Капитал".

Колата на рапъра е била спряна на граничния пункт КПП Делчево - Станке Лисичково за проверка и не е била пусната да влезе в съседната държава. Причината според самия него е "един най-вероятно корумпиран и със сигурност некомпетентен полицай".

Това се е случило на 11 август, малко преди планирания концерт на групата в The Club във Виница.

"В първата кола бяха Венци, Буч и Мария Драгнева. Ние с балет "Нова" бяхме във втората. Те не са имали никакви притеснения при преминаването", разказа певецът. 

Той не е имал зелена карта за Македония, затова е отишъл да си извади на самия пункт. През това време, след като е говорил с останалите в колата, полицаят го е посрещнал с въпроси.

"Започна да ме разпитва колко пари ще изкараме от концерта. Това са неща като от 1993-1994 г. Аз му казах, че е най-добре да мине добре концерта и че няма да му дам пари. Той поиска договора с дискотеката във Виница. Досега сме имали пет концерта в Македония, никога сме нямали такъв проблем. Казах му, че имаме договор, но не си го носим."

Артистът е предложил договорът да бъде пратен по електронен път, но се оказало, че там няма електронна поща. Имало факс, чийто номер полицаят не знаел, затова го взел от някъде и продиктувал 6 цифри.

"После каза факсът не е тука, трябва да почакаме, докато пристигне. Казах "еми, ще почакаме", обяснява рапърът. През това време организаторите на концерта са се свързали с българския консул, който според Ицо Хазарта е обяснил, че няма изискване да се носи подобен документ на границата.

"След малко ни вика, че не е пристигнало нищо. Аз му казах "ми, давай паспортите, да се връщаме", нямаше смисъл да се гаври с нас. Той каза: "Само подпишете тука тия документи", ние отказахме да подпишем, защото ни е трудно да разберем какво пише там. Удариха ни черен печат."

Рапърът твърди, че не става дума за някакво конкретно лошо отношение към него самия, а просто за корупция.

"Това, което е там на тази граница, беше преди 20 години тука. Цял живот държавата ми я съсипват такива като него, дето ме питат колко изкарваме и бързаме ли много. Няма да му дам нищо."

Хазарта заяви, че ще пусне жалба през Външно министерство.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини