От х:

Днес в x:

Кметът на Момчилград инспектира ремонта на улици в село Прогрес

Акиф Акиф инспектира ремонта и изграждането на уличната мрежа в момчилградското село Прогрес. Там се предвижда реконструиране на шест улици с обща дължина2 118 метра. Рехабилитацията на инфстуктурата в село Прогрес е част от изпълението на проекта „Подобряване на средата за живот в община Момчилград” по Програмата за развитие на селските райони.Общата стойност възлиза в размер на 1 милион и 733 хиляди лева, като сумата се отпуска от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, а останалите средства са заделени от държавния бюджет.

Проектът обхваща три населени места – Момчилград и селата Груево и Прогрес. В него са включени още изграждане на300 мпътна настилка, реконструкция на част от уличното осветление и благоустрояване на междублокови пространства в Момчилград, както и реконструкция на пътното платно в село Груево чрез изграждане на нови два моста над дерата, останали недостъпни за местното население.

„Всичко това осезаемо ще подобри качеството на живот не само за живущите в трите населени места, но и за населението на цялата община”, смята градоначалникът.

Според него лошото качество на пътната инфстартукра може да се реши единствено с набавяне на средства за поетапно обновяване на уличната и паркова инфструктура, като се даде приоритет на по-натоварени обекти и на тези, които са в окаяно състояние.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини