От х:

Днес в x:

В "Габера" могат да променят предназначението на земеделска земя

Собственици на поземлени имоти в "Габера" вече могат да променят предназначението на имотите, ако искат


Собствениците на поземлени имоти в местността „Габера” вече могат да променят предназначението на земеделската земя, ако желаят, съобщиха днес от Община Димитровград.

От там допълниха, че с Решение на Комисията за земеделски земи към Земеделското министерство е бил утвърден терен за включване в границите на населеното място. Става дума за  293 326 кв.м. земеделска земя от шеста категория ,неполивна за изграждане на жилищни обекти до 10м височина.

Всички ,които желаят да променят предназначението на земеделската земя трябва да заплатят държавната такса за преотреждане с цел бъдещо застрояване или узаконяване на съществуващи постройки според Закона за устройство на територията. Предложение могат да се подават чрез Кмета на Общината до Комисията за земеделските земи към МЗХ за определяне на държавната такса. За целта ,общинската администрация е подготвила образец,който да се попълни от заинтересованите собственици като към него се добавят следните документи:

 -За незастроен имот

 1.Копие от документа за собственост върху имота

 2.Актуална скица издадена от Службата по геодезия ,картография и кадастър Хасково в 2 екземпляра-оригинали.

 3.Удостоверение за наследници /при необходимост/

 -За застроен имот

 Към документите по горе се добавят:

 4.Доказателства да търпимост на строежа по смисъла на §127,ал.1 от ПЗР на ЗУТ или за започнато производство по §127,ал.2 и последващи от ПЗР на ЗУТ за изследване на възможността за узаконяване, издадени от Общинската администрация по искане на собственика.

 За допълнителна информация ползвайте тел.0391 68 258 инж.Ст.Добрева

 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини