От х:

Днес в x:

Убийство на пътя-дело на скандалната фамилия Хаджихюсеин от Златоград

Протестите срещу скандалната фамилия изкара над 5 хиляди златоградчани на протест през пролетта
Братовчеди от скандалната фамилия Хаджиюсеин стои зад катастрофата в Добромирци, при която загина 55-годишен мъж, а 28-годишен шофьор, убил човек при зверска катастрофа, се е размени с 18-годишния си братовчед и избяга от местопроизшествието. Полицаите обаче бързо разкриха измамата.
Ще припомним, че фаталният сблъсък станал през нощта срещу четвъртък в района на кърджалийското село Добромирци, на 12 км от Златоград. БМВ, шофирано от Ерай, удря на завой "Мазда", управлявана от 55-годишния Емил Ехленов. Уважаваният в Златоград геодезист е семеен, с две дъщери, съобщават колегите от „Родопи нюз". Той се прибирал от работа в столицата, но от силния удар е жестоко затиснат от смачканите ламарини на колата си.
Полицаи и пожарникари го вадят от размазаното возило, но по пътя за болницата мъжът издъхва. В същото време хора от фамилията на шофьора на БМВ-то Ерай отиват на мястото на инцидента и братовчед му Сезер решава да поеме вината върху себе си. Няколко часа по-късно обаче става ясно, че не той е бил зад волана на колата.
Следите стигат до Ерай, който е открит и задържан. Той си признава, че е управлявал по време на сблъсъка, а след това е напуснал мястото. Дрегерът показал, че е с 0,24 промила алкохол в кръвта. Има версия, че Ерай искал да се измъкне от по-тежко наказание заради предишни провинения на пътя.
Взета му е и кръвна проба. Ерай и Сезер са синове на известните в региона Раим и Лютви Хаджиюсеин, които имат хотел и бензиностанция в Златоград. Фамилията им стана нарицателна за града от тази пролет. Както вече 24smolian.com писа, причината бе побой, нанесен от Раим, Лютви и Сезер над крупието Виктор Баткаджов. Поводът за побоя е отмъщение затова, че Виктор се намесил да ги разтървава с негов братовчед в дискотека предната вечер. Последваха серия протести в Златоград, тъй като фамилията не спирала да предизвиква побои в града. Хората събраха и над 1100 подписа до главния прокурор с искане за справедливи процеси срещу биячите. През юни т.г. тримата Хаджиюсеин подписаха споразумение с прокуратурата и получиха по една година условно, а тийнейджърът - 6 месеца за хулиганството срещу крупието.
Източник: родопи смолян

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини