От х:

Днес в x:

Влак дерайлира в Испания, десетки са загинали

69 души загинаха и над 140 са ранени, след като пътнически влак дерайлира в района на Сантяго де Компостела, Северозападна Испания.

Спасителите са открили 65 тела в останките на влака, а други четирима души са починали в болница. Влакът е дерайлирал към 21.00 часа местно времена няколко километра от гарата в Сантяго де Компостела. Силно превишената скорост при вземането на завой - възможна причина за катастрофата", пишат испанските медии, цитирани от БТА. Вестник "Паис" се позовава на близки до разследването източници, според които в момента на дерайлирането влакът се движел със 180 км/час в отсечка, където максималната допустима скорост е 80 км/час. "Висока смъртоносна скорост", е заглавието на в. "Мундо". Според вестника влакът се е движел с 220 км/час.
Говорител на испанската железопътна компания Ренфе съобщи, че за причините на катастрофата се води разследване. "Трябва да изчакаме, скоро ще знаем каква е била скоростта, когато анализираме черните кутии на влака", каза той. Във влака е имало 218 пътници и четирима служители на компанията Ренфе. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини