От х:

Днес в x:

Проф.Илия Добрев представя своя книга в Димитровград

Проф. Илия Добрев ще представи довечера биографичната си книга

Биографичната книга на проф.Илия Добрев - "Песъчинки от спомени" ще бъде представена довечера в Димитровград. Тук ще гостува и самият професор, който трайно е свързан с града и тукашния театър. Повод е неговия 70-годишен юбилей. Премиерата ще бъде в конферентната зара на КДК от 18:00 часа.

Кратки разкази по действителни случаи описва книгата на Добрев, която е издадена през 2011 г. от издателство "Захари Стоянов". Разказите дават представа и за творческата биография на актьора и рижисьор, продължила десетки години.

Според критиката, книгата по странен и талантлив начин обединява в себе си мемоарната белетристика и високохудожествената проза.

Проф. Илия Добрев е роден на 10 февруари 1942 година в Хасково. През 1948 г. семейството му се премества в Димитровград.

Две години учи в училището в село Добрич. Завършва НАТФИЗ "Кр.Сарафов" през 1967 г. в класа на професор Стефан Сърчанджиев и Методи Андонов.

Играл от 130 роли в театъра, киното и телевизията, има и над 50 режисьорски проекта. Запомнящи ще останат превъплащенията му в "Жребият", "Нощ без теб", "Трампа", "Белият кон", "Лавина" и др. Проф. Добрев преподава актьорско майсторство в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" вече 33 години.

Книгата "Песъчинки от спомени"

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини