От х:

Днес в x:

Засипаха Кичка Петкова с похвали, пожелания и цветя

Огромни букети и кошници с цветя придружиха похвалите и пожеланията към Кичка Петкова по случай 60-тия й рожден ден. По време на годишния концерт на ръководения от нея Фолклорен певчески ансамбъл “Първомай“ публиката стана свидетел на неповторима атмосфера и се наслади на майсторски изпълнения. Спуснатият по средата на събитието транспарант с „Кичке, обичаме те!“ предизвика сълзи на умиление. Гост – изпълнителката, една от мистериите на българските гласове, Калинка Згурова й пожела да продължава да интерпретира хубавата българска песен, защото докато тя съществува, ще съществува и България. Кичка получи музикални поздрави от солистите сем. Калоферови, ученичката й Николета Ганчева, Ансамбъл „Илинден“ и ръководителя му Светослав Балтаков, танцов състав „Евридика“, оркестър „Дионис“, музикантите и певците от ПФА „Първомай“. На сцената беше и квартет „Аура“ – последният проект на Кичка Петкова. Концертът завърши с една от емблематичните български песни - „Хубава си моя горо“. В изпълнението й се включи и станалата на крака публика.

Кметът на общината Ангел Папазов припомни как преди година Фолклорният певчески ансамбъл „Първомай“ под ръководството на Кичка Петкова превзе Одрин 100 години след знаменитата одринска битка, сравни гласовете на певците с птичките от горите край Марица и обеща да внесе предложение ансамбъла да влезе в емблемата на Първомай. Почти разплакана от вълнение, поздрави поднесе и директора на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ Елена Иванова. Ти си два пъти щастлив човек – каза тя- веднъж със семейството си и веднъж с песента. Заваляха поздрави от певчески дружества и колеги от цялата страна.

Председателят на читалищното настоятелство Иван Караславов разказа накратко за работата на юбилярката през годините, за успехите и наградите, които е донесла. Той също й поднесе много цветя, гарнирани с най- добри пожелания.

След година юбилей ще отбележи и самият ансамбъл. През 2014 година той навършва 30 години.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини