От х:

Днес в x:

Руски милиардер подготвя безсмъртие през 2045 год.

Руски милиардер планира да придобие вечен живот. Неговият проект включва качване на мозъка му в холограма, така че да стане безсмъртен от 2045 година. През юни на конгрес в Ню Йорк ще бъдат показани "най-човекоподобните роботи, които светът някога е виждал", обещава Дмитрий Ицков.

32-годишният Дмитрий Ицков вярва, че технологиите ще му позволят прехвърли личността си в холограмно тяло. Неговата инициатива "2045" се представя като следващата стъпка в еволюцията, а над 20 000 души са се регистрирали за Facebook като последователи на проекта.

За да се реализира тази възвишена цел, Дмитрий Ицков създадава и Global Future Congress, конгрес, който проведе първото си заседание в Москва миналата година. Конгресът ще се събере отново в Ню Йорк през юни тази година, когато Ицков обещава да разкрие най-човекоподобните роботи, които светът някога е виждал. Конгресът също така ще обсъди етичните и социални въпроси на безсмъртието.

"Съвременната цивилизация, със своите космически станции, ядрени подводници и iPhone-и, не може да спаси човечеството от ограниченията на физическите възможности на телата ни, нито от болести и смърт."

"Ние вярваме, че е възможно и необходимо да се премахнат стареенето и дори смъртта, както и да се преодолеят основните ограничения във физическите и умствени способности в момента, определени от ограниченията на физическото тяло."

"Хората ще вземат самостоятелно решение за удължаване на живота си и ще имат възможност за личностно развитие в ново тяло, след като ресурсите на биологично тяло са изчерпани."

Инициативата също така вярва, че първото поколение "андроиди" ще имат свръхчовешки способности.

"Новият човек ще получи огромен набор от възможности и ще бъде в състояние да издържи екстремни външни условия лесно: високи температури, налягане, радиация, липсата на кислород и т.н."

Проектът се също работи по моралните въпроси на безсмъртието: "Ние предлагаме не просто проект за създаване на изкуствни органи, а цяла система от възгледи, ценности и технологии, които ще помогнат на човечеството за неговото интелектуално, морално, физическо, умствено и духовно развитие."

"Личността в перфектен Avatar ще може да продължи да бъде част от обществото. Хората не искат да умрат."

Ицков предвижда реализацията на "прехвърлянето" на човешкото съзнание в робот да отнеме 10 години. Той се надява след това да "качва" умове без операция, оставяйки човешки тела като празни обвивки, докато техните собственици "живеят" в роботи.

Проектът се нарича Avatar след филма за Джеймс Камерън, в който войниците биват прехвърлени в телата на човешко-извънземни хибриди, за да оцелеят в един далечен свят.


 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини