От х:

Днес в x:

Цистерна избухна и унищожи цял квартал

Загиналите са най-малко 20 души, а 36 са сериозно ранени

Цистерна с втечнен газ избухна на магистрала, по дължината на която били издигнати жилищни сгради, в предградието Екатепек на мексиканската столица Мексико сити и уби най-малко 20 души, а 36 са сериозно ранени.

Взривната вълна е нанесла значителни щети на жилищните сгради в района на инцидента. Повредени са най-малко 20 домове и 15 автомобила. Властите не изключват броят на загиналите да се увеличи.

Според предварителната версия, автомобил, собственост на компанията „Астек", по неизяснени засега причини се е преобърнал, цистерната с газта се е откъснала от него, разхерметизирала се е и е избухнала.

Шофьорът на влекача, 36-годишният Хуан Оливарес е пътувал за Мексико сити от Пачука, като камионът му е теглил две цистерни с газ, собственост на компанията „Термогаз", съобщи заместник-прокурорът на щата Мехико Хосе Луис Сервантес. По думите му камионът се е блъснал в мантинела. В резултат двете цистерни са се откъснали от влекача, като едната се е ударила в къща и е избухнала, убивайки 15 души намясто. Друга част от цистерната е ударила друга къща и е убила четирима души.

Сервантес отбеляза, че срещу шофьора ще бъдат повдигнати обвинения в непредумишлено убийство и нанасяне на материални щети. Оливарес в момента е в болница, където е поставен под полицейска стража до изясняването на обстоятелствата около инцидента.

На мястото на трагедията работят спасителни бригади. Хората, пострадали от взрива и пожара, са хоспитализирани. Движението по автомобилното шосе Мехико-Пачука временно е спряно. „Току що извадихме обгорелите тела и изгасихме къщите, но все още не знаем какво точно се е случило", каза Рогелио Мартинес, местен жител. Съобщава се, че спасителните екипи са изнесли телата на загиналите от разрушените им домове, някои от тях са били намерени в леглата им.

„Беше, все едно, че удари гръм. Помислих си, че всички ще умрем. Изскочихме навън. Навсякъде имаше гъст дим", спомня си за ужаса оцелялата след експлозията 42-годишната местна жителка Рита Енрикес. Тя разказа, че пет нейни роднини са сериозно ранени в дома им от мощния взрив. Нейната 15-годишна племенница Уенди Гаридо, която била бременна, била принудена да роди след експлозията, разказа още разтърсената жена.

Властите не изключителност броят на загиналите да се увеличи, защото спасителите продължават да разчистват мястото на взрива и да изнасят останките на загиналите от домовете и автомобилите им.

Източник: http://snews.bg/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини