От х:

Днес в x:

Детско риалити “От местопрестъплението” се разигра пред ученици в Смолян

Вместо печени криминалисти, като в популярния сериал, действията по разследването и разкриването на престъпленията бяха извършени от ученици от 5 до 8 клас от ОУ „Стою Шишков” в село Търън. Малчуганите са  членове на Детска полицейска академия при ОД МВР - Смолян.

На площада в града бяха “извършени” две престъпления – кражба на авто сиди-плеър от лек автомобил и разпространение на наркотични вещества. Младите помощници на полицията извършиха оглед, намериха и иззеха веществени доказателства и следи, разпитаха свидетелите - очевидци на двете престъпления и задържаха извършителите.

После те бяха изправени пред съда, който ги призна за виновни и им наложи съответните наказания за извършените престъпления. Децата успяха да направят всичко това, защото са преминали обучение в Детската полицейска академия при ОД МВР.

Благодарение на инспекторите от Детска педагогическа стая и служители от различни служби в дирекцията, в продължение на 6 месеца трийсетте ученика от ОУ „Стою Шишков” участваха в много интересни и атрактивни занимания, научиха много за работата на полицията, за законите, за наказателната отговорност, за важната роля на свидетеля за разкриване на извършено престъпление, получиха полезна информация, насочена към личната им безопасност и си спечелиха нови приятели – полицейски служители.

За добре свършената работа по разследването на престъпленията и успешно преминатото обучение, директорът на ОД МВР – Смолян комисар Кирил Хаджихристев връчи на членовете на Детската полицейска академия значки с герба на областната дирекция.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини