От х:

Днес в x:

Жени, сваляйте сутиените! Не помагат!

Вероятно всяка жена харчи много пари за сутиени и отделя много от времето си, за да намери подходящия (такъв, който не се впива в кожата, който не оставя следи по раменете и не стърчи под блузката).

Всички тези усилия са били напразни, тъй като френски учени доказаха, че сутиенът е "лъжлива необходимост". Според тях бельото нито запазва формата на бюста, нито предпазва от болки в гърба.

Професор Жан-Дени Руйон от университетската болница в Безансон изследва ползата от сутиена 15 години, като измерва промените в ориентацията на гърдите на 330 жени (между 18 и 35 годишна възраст) със сантиметър и дебеломер, съобщава „Дейлинюз”.

"Медицински, физиологично, анатомично бюстът няма никаква полза да му се отнема гравитацията. Точно обратното, със сутиен те се отпускат".

Участничките в изследването на проф. Руйон твърдят, че след като са се отказали от сутиена, се чувстват много по-добре. Някои забелязали, че зърната им се повдигнали нагоре, а гърдите им станали по-твърди.

Професорът подчертава, че неговият съвет не е жените да не носят сутиени никога повече. Въпреки това, една вече е взела окончателното решение. "По-лесно дишам, стойката ми е по-добра, по-малко ме боли гърбът" - заяви 28-годишна жена.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини