От х:

Днес в x:

Партиите надделяха: Курс към избори. Преглед на печата

„Стандарт": Партиите надделяха: Курс към избори

Курс към избори пое президентът Росен Плевнелиев. Единственият изход от кризата е предсрочният вот, обяви държавният глава след над 5-часово заседание на Консултативния съвет по национална сигурност. Само това е начинът да не ескалира напрежението и да се прекратят рисковете за нормалното функциониране на институциите, обединиха се лидерите на парламентарните партии и министри от кабинета в оставка. Решението бе взето въпреки категоричното искане на протестиращите 41-ото Народно събрание да работи до края на мандата си, за да приеме законите срещу робството на монополите.
Изборите ще са на 12 май, съобщиха с есемеси участници в съвета още преди края му. Президентът обаче отказа да посочи официално дата на предсрочния вот. Повтори само, че той ще е между края на април и средата на май. Не е редно да гласуваме по време на християнските празници, допълни Красимир Велчев (ГЕРБ), намеквайки, че вотът ще е след Великден. Тази година Възкресение Христово е на 5 май.


Труд": Бойко Борисов в болница от понеделник вечер, вдигнал високо кръвно

Министър-председателят в оставка Бойко Борисов е в болничен отпуск, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет, цитирани от БТА.
Проф. Любомир Спасов, директор на болница "Лозенец", съобщи, че премиерът е приет в понеделник около 17 часа с хипертонична криза. Кръвното налягане е било 190 на 110, което е повлияло и върху исхемичната болест на сърцето, от която Борисов страда от години.
Хипертонията е овладяна и проф. Спасов е посъветвал премиера да остане в болницата няколко дни под лекарско наблюдение.


„Новинар": ДАНС проверява сигнала за атентат срещу Борисов

Софийската градска прокуратура е възложила на ДАНС да провери дали има сигнал за подготвян атентат срещу премиера в оставка Бойко Борисов.
Агенцията по сигурност ще бистри дали има такава информация, класифицирана ли е и налице ли е изнасянето на поверителна информация.
Сигналът, по който е възложена проверката от обвинението, е подаден от лидера на ДПС Лютви Местан до президента на България.

„24 Часа": EVN: Политически мотиви движат протестите срещу монополите

Енергоразпределителното дружество EVN определи протестите срещу монополите като политически, съобщи bTV.
На брифинг в Бургас от компанията отрекоха да има некоректно измерване на тока и обявиха, че сметките за февруари ще бъдат по-ниски с 10%.

Росица Хаджиилиева, например, недоволства не от декемврийската сметка за ток, а от това че трябва да плати близо 1000 лева за помещение, затворено от 5 години. На фактурите се вижда, че изразходената енергия е 0, но има навъртени 5000 киловата. „От себе си вземам ток, и то от място, което не е използвано, т.е. не се изразходва ел. енергия. Това е парадоксалното! Помещение от 14 квадрата с 2 електрически крушки и два контакта," възмущава се жената.

„Дума": ЕС си поиска похарчените от Найденов пари за Фейсбук и Туитър

Министърът на земеделието и храните в оставка Мирослав Найденов трябва да върне аналогичната сума на тази, която е похарчил за поддръжката на профилите на Програмата за развитие на селските райони във Фейсбук и Туитър. България трябва да възстанови на Европейския съюз 23 хил. евро, които са изразходвани неправомерно, стана ясно вчера. Според ЕК България трябва да върне парите заради "проблеми с графика за проверките на място и при формирането на извадките от тях". Процедурата е част от годишно изравняване на сметките, при което Еврокомисията изисква от страните да възстановят "неправомерно направените разходи".

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини