От х:

Днес в x:

Марин Янев играе Богдан Филов. „Недадените” тръгва през март

За първи път Мариус Куркински, Камен Донев, Владо Пенев, Пенко Господинов и Марин Янев застават заедно на малкия екран, за да разкажат за най-героичния подвиг от новата, родна история – спасяването на българските евреи от лагерите на смъртта.

Екранният Богдан Филов от „Недадените”- Марин Янев празнува 70-тия си юбилей заедно със 70-ата годишнина от спасяването на българските евреи. Добре познатият актьор от близкото минало Марин Янев ударно се завръща на малкия екран в най-новата продукция на БНТ и ”Артишок”.

Дългоочакваният сериал „Недадените” ще се завърти в ефира на БНТ от следващия месец. На 17-ти февруари Марин Янев ще отпразнува своя рожден ден, а малко по-късно цялата българска нация ще си припомни героичната постъпка на своите сънародници в 12 серийната филмова поредица. Сценаристът Емил Бонев посвещава на сериала близо десетилетие, вплитайки реални исторически личности и събития.

В драматичната сага, която зрителите ще гледат от месец март, Марин Янев пресъздава Богдан Филов. Министър-председателят в 57-то и 58-то правителство е един от най-спорните образи в историята на България. Името на Богдан Филов се свързва не само с политиката, но и с археологията, историята и изкуството. Зрителите ще видят не само отношенията и различията между него и цар Борис III, но и малко познатото лице на историческия период между 1940 и 1945 година. Продуцентът на мащабния проект – Мирослав Боршош от ”Artishok” определя актьорската игра на Марин Янев като „истинско попадение” в звездния актьорски състав на лентата.

Наситеният с драматизъм и лични емоции сериал „Недадените” ще се завърти в ефира на БНТ през месец март.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини