От х:

Днес в x:

Глад: Канибали в Северна Корея

Детайли за шокиращи случаи на канибализъм в Северна Корея бяха публикувани от Sunday Times.

Според предоставената информация от Asia Press гладът в провинциите южно от Пхенян е довел до убийството на 10 000 души и има опасения,че канибализмът ще се разпространи на територията на цялата страна.

Информацията бе предоставена в момент на засилване на санкциите срещу страната, свързани с ракетните й опити.

Данните са предоставени от специализираната японска новинарска агенция Asia Press, която твърди, че е привлякла за работа група „журналисти доброволци" в страната, която е регистрирала редица ужасяващи инциденти.

Смята се, че предоставената информация е достоверна. За момента Северна Корея не е потвърдила или отрекла истинността й.

Един от информаторите разказва: „През май един човек от село бе екзекутиран, след като уби двете си деца и след това се опита да ги изяде". Докато съпругата му отсъствала, той убил голямата си дъщеря и сина си. Когато съпругата му се върнала, мъжът и предложил храна с думите: „Ние имаме месо". Но жената, подозирайки нещо лошо, съобщила в Министерството по обществената сигурност, което довело до откриването на части от телата на децата на тавана.

Джиро Ишимару от Asia Press изтъква, че „особено шокиращи са били многобройните показания, с които медията е затрупана за случаите на канибализъм".

Има и случай за арестуван мъж, който е разкопал гроба на внука си и използвал останките му за храна", заяви друг човек от работната група журналисти.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини