От х:

Днес в x:

Франция се отказва от "данък богатство"

Френското правителство ще преработи предложението си за 75-процентен данък върху доходите над 1 милион евро и след това ще го представи отново. Това съобщиха от кабинета на премиера Жан-Марк Еро, след като малко по-рано френският Конституционен съвет отхвърли мярката, включена в бюджета за 2013 година.

Той ще бъде представен като част от следващия закон за бюджета, пише в изявление на кабинета, в което не се уточнява в какъв срок ще стане това.

От кабинета подчертават също, че отхвърлянето на данъка от 75 процента няма да засегне усилията за намаляване на държавния дефицит.

Данъкът разгневи хората с високи приходи и беше ключовото данъчно предложение по време на кампанията на президента Франсоа Оланд преди изборите през май. С него той искаше да принуди богатите да допринасят повече за намаляването на държавния дефицит, припомня Ройтерс.

Според френските магистрати обаче това е форма на дискриминация и не може да бъде приложена. Съдиите, отговарящи за конституционността на законите в страната, отхвърлиха също така и начините на изчисляване на тавана на данъка върху богатството и по-специално включването на капитализираните доходи или печалби, които данъкоплатецът не е реализирал.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини