От х:

Днес в x:

Политическите сили се разбраха за секционните комисии

На проведените през миналата седмица консултации на политическите сили в община Първомай е било решено за референдума на 27 януари да има 40 секции – 39 постоянни и 1 - подвижна. В тях всички избиратели от общината ще имат право да отговорят на въпроса: "Да развиваме ли ядрена енергетика в Република България чрез изграждането на нова ядрена електроцентрала?"

На срещата са били редовно поканени и са присъствали представители на всички парламентарно представени партии и на тези, които имат евродепутати. Тези политически сили ще имат членове в секционните комисии, разпределени така: 111 от ПП“ГЕРБ“, 59 от „Коалиция за България“ , ПП“ДПС“ ще имат 44, 40 за ПП“Атака“, 15 от „Синята коалиция“ и 5 от ПП“НДСВ“. Ръководните места са разпределени така, че най-вероятно всички секционни комисии ще бъдат оглавявани от представители на ГЕРБ. Решенията са били взети в присъствието на кмета на общината Ангел Папазов, секретаря Мария Стойчева, Запрян Иванов и юриста Деница Тултукова. На политическите консултации са били поканени, но не са присъствали представители на инициативния комитет за провеждане а референдума.

Кампанията за референдума ще се ръководи и контролираот Районна избирателна комисия, а не от общинска. Председател на РИК Пловдив - област е Дарина Тодорова. Неин заместник е адв. Светозар Славчев от Първомай, а секретар е Айтен Салим.

Предстои да бъдат обявени местата за поставяне на информационни материали, както и тези, където Инициативните комитети ще могат да провеждат разяснителна кампания.

На сайта на община Първомай всеки може да провери кои са секциите и дали името му е в списъците.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини