От х:

Днес в x:

Няколко месеца живот остават на Уго Чавес

Само няколко месеца животостават на президента на Венецуела Уго Чавес, съобщи венецуелски лекар, цитиран от Ройтерс.

Венецуелският лекар Хосе Рафаел Маркуина, който се намира в Съединените щати и е известен със своите точни прогнози за здравето на Чавес, каза пред радио RCN, че на Чавес му остават "между два и три месеца живот".

"Болестта е навлязла в агресивна фаза. Той има метастази в лумбалната област, компресиране на нервите около лумбалната област на гръбнака, което може да доведе до парализа", каза Маркуина, който твърди, че има достъп до непосредствени източници и информация за здравето на президента.

Чавес обяви по националната телевизия късно в събота, че всъщност лети до Куба за нова операция и обяви заместник-председателят и министър на външните работи Николас Мадуро за възможен негов наследник. Той съобщи, че последните изследвания са установили още злокачествени ракови клетки.

Снощи Чавес пристигна в Куба за поредната операция.

Чавес, който през октомври бе преизбран за още един шестгодишен президентски мандат, каза, че болката, която чувства се дължи на напрежението по време на предизборната кампания и лъчевата терапия, добавяйки, че операцията е от жизненоважно значение и заболявания като неговото винаги носят риск.

58-годишният Чавес, който управлява Венецуела от 13 години бе опериран три пъти от рак и претърпя четири курса на химиотерапия в Куба и Венецуела в рамките на една година.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини